Gründer Ole Petter Søllesvik er en knakende god historieforteller, men historiene hans ble som regel fortalt ansikt til ansikt for et begrenset publikum. Derfor havnet vi «På kanten» ...

Ole Petter Søllesvik
Kulturkompaniet

Dette har vi gjort for

Kulturkompaniet

Nyhetsbrev

Rådgivning til ledelse

Kundehistorier

Innhold til sosiale medier

Hikere

Frode Sandal

Når

2022–

For Ole Petter er, om mulig, enda mer opptatt av relasjoner enn kommunikasjonsrådgiver og daglig leder i Hike, Frode Sandal. De to har jobbet tett sammen i flere år, med Frode som sparringspartner, konsulent og utøvende kommunikasjonsrådgiver for Søllesvik og Kulturkompaniet. 

Et godt samarbeid bygges over tid, mener Søllesvik, som selv legger mye i langsiktig, gjensidig tillit og samarbeid i forretningsutviklingen sin. 


Hike er sparringspartner

– Hike er først og fremst en sparringspartner for oss og for meg som leder. Samarbeidet med Frode startet for fire år siden og fortsatte da han etablerte Hike. Vi kjente hverandre godt fra før og Frode hadde akkurat startet for seg selv. Det ble en spennende start på noe veldig bra, forteller Søllesvik. 

Kulturkompaniets visjon er å skape menneskelig overskudd. Sammen med kundene engasjerer selskapet - med sine 17 ansatte i Stavanger og Oslo - mennesker, bygger kultur i organisasjoner – og styrker kundenes omdømme. 

«Kundene våre omtaler oss gjerne som et eventbyrå, en kursleverandør eller et kommunikasjonsbyrå som kan tilby noe mer. Vi ser på oss selv som kreative problemløsere som liker å omsette kommunikasjon og strategier til handling og bevegelse. Fysisk så vel som digitalt», heter det på nettstedet til Kulturkompaniet.

No items found.

Så hvorfor trenger allerede dyktige kommunikatører bistand fra Hike? 

– Vi ledere kan nok bli litt navlebeskuende og trenger at noen ser på oss utenfra. Da jeg startet samarbeidet med Frode, ble jeg utfordret: «Du, Ole Petter, har en stemme. Bruk den!» Fram til da hadde jeg postet ymse poster i sosiale medier og hadde 269 følgere på LinkedIn, en kanal jeg egentlig ikke trodde særlig på. I dag er det flere tusen som følger oss, og vi har gjort mye forretning med utgangspunkt i historiene vi forteller på sosiale medier. Det er flott å samarbeide med noen som både er ærlige og som utfordrer med og oss. Det har han gjort mange ganger.  

Siden den gang har han brukt stemmen sin enda mer aktivt enn før, først og fremst gjennom bloggen «på kanten». Frode Sandal har vært fast rådgiver for selskapet. I tillegg leverer Hike innhold på nettsiden, blogg, innhold til sosiale medier, bilder, kundereferanser, strategi og andre kommunikasjonsoppgaver.

Strategisk historiefortelling

– Hike har hjulpet oss med å bruke historiefortelling strategisk, enten det er bilder, videoer eller poster i sosiale medier. De jobber tett på kundene sine og får ting gjort. Samtidig forstår Hike de ulike mediene og hvordan vi kan fortelle historier i forskjellige kanaler. Jeg tror mange bedrifter trenger Hike, enten som sparringspartnere for ledere eller til å lage og fortelle historier internt og eksternt i bedriftenes valgte kanaler, sier Søllesvik. 

Eventbyrå, kursleverandør eller kommunikasjonsbyrå som tilbyr noe mer. Kjært barn har mange (kalle)navn, men Kulturkompaniet er definitivt en fin kombinasjon av mennesker med variert erfaring og kompetanse, som omsetter kommunikasjon og strategi til handling, opplevelse og bevegelse – fysisk og digitalt. Med kunder som Lyse, Bouvet, Easee, Aker BP og SpareBank 1 SR-Bank på kundelista, er det mange som drømmer om de samme referansene. 

– Jeg er litt stolt over å ha de største merkevarene på kundelista vår. Jeg har faktisk hørt noen si at de skulle gjort alt for kundelista til Kulturkompaniet. Det handler om relasjoner. Når du leverer bra, har god relasjon og tør å utfordre, så kommer kundene tilbake. Av samme grunn er vi hos Hike. De leverer, har god relasjon med oss, utfordrer oss og lager fine historier om hva vi jobber med. Det samarbeidet vil vi fortsette med! 

Takk for tilliten, Ole Petter og fine folk i Kulturkompaniet. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Skal vi hjelpe deg?

Si hei til frode

Neste historie